In de Florabuurt ervaar je stedelijke kwaliteiten met een dorpse betrokkenheid.

Gemixte leefomgeving

Gemeente Capelle aan den IJssel werkt continu aan een fijne leefomgeving voor en met haar bewoners. In de Florabuurt worden stedelijke kwaliteiten vergroot en tegelijkertijd de dorpse betrokkenheid van bewoners versterkt. De woningvoorraad wordt gevarieerder en daarmee toegankelijk voor meerdere doelgroepen, wat op haar beurt bijdraagt aan een socialere en veiligere wijk.

Betrokken

Door in nauw overleg met bewoners de ambities te formuleren voor het middengebied Florabuurt is er sprake van een grote mate van betrokkenheid bij de bewoners ontstaan.

Dit heeft via een aantal sessies geleid tot heldere uitgangspunten voor de revitalisering van de wijk. Onder meer was er veel aandacht voor veiligheid, samenleven, openbaar groen alsook zorg en welzijn.

In de wijk en buurt

In het middengebied komt een het zogenoemde ‘Kindcentrum’ waarin de basisscholen De Klim-Op en De Triangel worden ondergebracht, samen met de naschoolse dagbehandeling, een gymzaal, de kinderopvang en het Kinderlab. Op die manier wordt het onderlinge sociale contact tussen ouders en kinderen gestimuleerd.

Maar ook bijvoorbeeld zorg- en logeerwoningen voor cliënten van Pameijer zijn goed denkbaar. Dit ‘nieuwe Huis van de Wijk’ is laagdrempelig. Van belang hierbij is dat alle voorzieningen makkelijk met zowel een rollator als een kinderwagen zijn te benaderen en de afstanden tot het complex te overzien zijn. Het nieuwe buurtpark is de plek om buurtbewoners tegen het lijf te lopen en daadwerkelijk te ontmoeten. Het is een uitnodigende plek om te wandelen, te sporten of anderszins te bewegen met afgeschermde speelplekken voor de basisscholen.
Lees meer

Alle voorzieningen worden centraal in de wijk gesitueerd met het doel om ontmoeten ter stimuleren.

crossmenuarrow-up-circle